+385 22 339 314

INFORMACIJE & TERMINI

01

DENTALNA PROTETIKA

Usluge dentalne protetike podrazumjevaju izradu ljuskica, krunica i mostova. U našoj ordinaciji koristimo se digitalnim metodama izrade navedenih vrsta radova.

Ovisno o potrebama naših pacijenata biramo vrstu, boju i materijal i oblik protetskog nadomjeska.

KRUNICE zamjenjuju samo jedan zub i nisu povezane sa susjednim zubima, dok MOSTOVE čini niz od više krunica koje su međusobno povezane. Mostovima nadoknadjujemo izgubljeni zub tako da se okrune i susjedni zubi.

U slučaju oštećenja zubi karijesom ili traumom preporuka je, a i potreba zaštititi svoje zube krunicama ili mostom. Osim što nam štite zube, krunice i mostovi omogućuju zdrav i lijep izgled zuba.

LJUSKICE (veneers) su tanke keramičke fasete kojima možemo promijeniti boju, oblik, položaj i veličinu prednjih zuba.

02

ENDODONCIJA I RESTAURATIVNA DENTLANA MEDICINA

Restorativna dentalna medicina bavi se liječenjem vanjskog dijela zuba.

Nadoknađuje izgubljeno zubno tkiva (caklinu i dentin) uzrokovano traumom, karijesom, abrazijom, atricijom… Izrada kompozitnih ispuna podrazumjeva i zamjenu neestetskih dijelova zuba kao što su bijele mrlje u caklini, diskoloracije i pigmentacije.

Endodoncija je grana dentalne medicine koja se bavi dijagnosticiranjem i liječenjem bolesti zubne pulpe (živca). U našoj ordinaciji koristimo se strojnim metodama obrade i čišćenja kanala u korijenu zuba.

Za razliku od klasične ručne endodoncije strojna endodoncija podrazumjeva:

Brz zahvat - najčešće je terapija gotova u jednom dolasku

Upotrebu stojeva koji osiguravaju kontrolirano instrumentiranje korijenskih kanala zuba

Upotrebu visokopreciznih instrumenata.

U endodonciji koristimo najmodernije dostupne uređaje, materijale i opremu. Za najbolje rezultate potrebno je kombinirati suvremenu opremu i rad provjerenog stručnjaka.

03

IMPLANTOLOGIJA

Dentalni implantati su najkvalitetniji način nadomještanja izgubljenih zubi. Služe kao zamjena za korijen zuba.

 

U ordinaciji „Ortodoncije Čala“ ugrađujemo renomirane implantate proizvođača Straumann.

Zahvat ugradnje implantata je brz i bezbolan. Ugradnja jednog implantata traje u prosjeku do 30 minuta. Pacijent dobiva lokalnu anesteziju zbog koje ne osjeća bol prilikom zahvata. Nakon ugradnje implantata potrebno je pričekati 2-3 mjeseca kako bi implantat srastao s kosti. Finalan izgled zuba dovršavamo izradom keramičke krunice.

 

04

ALL ON 4/ 6

All on 4 je suvremena metoda kojom se u jednom kirurškom zahvatu nadomjeste svi zubi u čeljusti s 4 ili 6 dentalna implantata i zamijene fiksnim protetskim radom.

 

U prvoj fazi pacijentu se postavljaju implantati i u roku od 24h fiksno se pričvršćuju privremeni zubi. U našoj ordinaciji za ovu metodu koristimo Straumann implantate. Privremeni zubi omogućuju pacijentu da doživi izgled lica i osmijeh te da isproba funkciju zubi.

U završnoj fazi, nakon srastanja implantata s kosti, privremeni zubi zamjenjuju se trajnim fiksnim radom.

 

05

DJEČJA DENTALNA MEDICINA

Najmlađi pacijenti zaslužuju posebnu pažnju. Uz ortodotske usluge i kontrolne ortodontske preglede u dobi od 6 godina posebnu pozornost posvećujemo preventivnoj dentalnoj medicini.

Ona obuhvaća upute o oralnoj higiijeni i pečačenje fisura.

Mliječne zube moramo popravljati kako bi sačuvali mjesto za trajni zub. Za popravke mliječnih zubi koristimo stakloinomerne i kompozitne ispune.

 

 


NAJNOVIJE VIJESTI & POSEBNE PONUDE

 

 

03.05.2024
Invisalign ortodontski tretman
OPŠIRNIJE  

 


 

22.04.2020
Obavijest o početku redovnog radnom vremena
OPŠIRNIJE  

 


 

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  Eugena Kvaternika 12, 22000 Šibenik

  +385 22 339 314

  +385 098 525 143

  lukacalaorto@gmail.com

  FACEBOOK

UGOVORITE

TERMIN U ORTODONCIJI ČALA